2010. szeptember 28.

Magyar zsenik 150 részben

Másfélszáz részes sorozatot készít egy hazai filmes cég a világot megváltoztató magyar találmányokról, felfedezésekről és felfedezőkről.

Másfélszáz részes sorozatot készít egy hazai filmes cég a világot megváltoztató magyar találmányokról, felfedezésekről és felfedezőkről.

A Dega Film Stúdió szerint hiánypótló lesz a Tudja-e Ön, hogy ki volt…? Magyarok, akik megváltoztatták a világot című széria; a világból ránk zúduló információk jelentős része a politikáról, a marketingről, a fogyasztásról szól, addig egyre kevesebb tudást közvetítenek a közszolgáltató médiák. Főleg olyan tudást, amely nem csak a hétköznapi gyakorlatban alkalmazható, hanem mélyre hatolva erősíti a szakmai önbecsülést, a nemzeti öntudatot - ahol minden egyes néző azt érezheti, hogy valahol ő is, személyesen részese a megismert szellemi örökségnek.

Terveik szerint a Híradó előtt kerülne adásba minden nap. Néhány perc alatt mindenki részesülhet a tudásból. A néző minden nap kap egy csipetnyi tudást, egy csipetnyi információt, amely hiányzik a mai média kínálatából – írja a 168 Óra honlapja,

Az elkészült anyagokból interaktív DVD is készülne, elsősorban iskoláknak, diákoknak, DVD sorozat a nagyközönségnek, valamint több nyelven megjelenne az interneten is.

 

Cseppben az élet

11 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.