2012. július 09.

Magyarország legszebb szőlőbirtokát keresik

Testvérlapunk, a Bor és Piac hirdetett versenyt magyarországi szőlőbirtokok számára. Még mindig lehet szavazni a legszebbekre.

Testvérlapunk, a Bor és Piac hirdetett versenyt magyarországi szőlőbirtokok számára. Még mindig lehet szavazni a legszebbekre.

A Bor és Piac szaklap szerkesztősége pályázatot hirdetett Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2012 címmel. A pályázaton minden olyan szőlőbirtok nevezését várják, amely gazdálkodása során - azon túlmenően, hogy a legjobb minőségű szőlő és bor előállítására törekszik - gondot fordít a természet értékeinek megőrzésére, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenésére, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítására.

"Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik úgy érzik, sikerült megteremteniük a mai normáknak megfelelő, a természetes környezettel összhangban lévő, ugyanakkor a bortermelés hagyományait őrző birtokot. A természet értékeinek megóvása, a vendégbarát körülmények és nem utolsósorban a kulturált borfogyasztás népszerűsítése további fontos szempontok az értékelésnél" - mondta Bozzai Zsófia, a Bor és Piac főszerkesztője.

A szaklap weboldalára eddig több mint ötven szőlőbirtok töltötte fel az adatait és a birtok, a pince, illetve a vendégtér fotóit. Július hónaptól bárki szavazhat - ingyenes regisztrációt követően. Minden regisztrált olvasó egy szavazattal rendelkezik. Augusztus-szeptember hónapban a legtöbb szavazatot kapott birtokok közül az első tízet a zsűri személyesen is felkeresi, majd a tapasztalatok kiértékelése után dönt a győztes birtokról.

A zsűritagok:

  • Bozzai Zsófia, a Bor és Piac magazin főszerkesztője,
  • Dr. Szakács László, a Grabowski Kiadó ügyvezető igazgatója,
  • Dékány Tibor tájépítész, fotóművész,
  • Prof. Dr. habil Kállay Miklós, tanszékvezető egyetemi tanár, a BCE Borászati Intézet igazgatója,
  • Dr. Csemez Attila tájépítészmérnök, tanszékvezető, a BCE Tájépítészeti Kar Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszék,
  • Dr. Laposa József tájépítész, borász,
  • Dr. Lőrincz András, egyetemi adjunktus, tanszékvezető-helyettes, BCE Szőlészeti Tanszék,
  • Dr. Pásti György, egyetemi docens , BCE Borászati Tanszék,
  • Árendás Csaba, a SmartVineyard igazgatója

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.