2013. október 02.

Magyarországon is elérhető a Google zenei szolgáltatása

A felhasználók több mint 18 millió dalt, ingyenes tárhelyet és reklámmentes online rádiót érhetnek el a Google Play Zenében.

A felhasználók több mint 18 millió dalt, ingyenes tárhelyet és reklámmentes online rádiót érhetnek el a Google Play Zenében.

A magyar piacra is megérkezett a Google zenei szolgáltatása. A Google Play Zenében több mint 18 millió dalt kínáló zenebolt, személyre szabható online rádió és a már meglévő zenék számára kb. 1500 CD-nyi ingyenes tárhely érhető el - közölte a cég.

A zeneboltban a legnagyobb kiadók slágerei mellett független művészek és magyar előadók dalai közül lehet válogatni. A magyarok közül a kínálat részét képezi már Ákos, az Irie Maffia, a Magna Cum Laude, Majka, a Tankcsapda, a The Carbonfools és Yonderboi.

A megvásárolt dalokat a felhasználók nemcsak saját eszközeikre oszthatják meg, hanem barátaikkal is, akik - amennyiben ők nem vásárolták meg az adott zenét - azt egyszer hallgathatják meg.

A szolgáltatás része a személyre szabható, reklámmentes online rádió, amely az első 30 napban mindenkinek ingyenes. Aki a próbaidő után november 15-ig feliratkozik a Google Play Zenére korlátlan hozzáféréssel, havi 1650 Ft-ért veheti igénybe a szolgáltatást, míg az ezután regisztrálók előfizetői díja 1950 Ft/hó lesz - derül ki a közleményből.