2012. október 04.

Magyarországra jön az Euronews

Huszadik születésnapját ünnepli jövőre a nemzetközi hírcsatorna, ehhez kapcsolódóan több területen is belehúznak.

Huszadik születésnapját ünnepli jövőre a nemzetközi hírcsatorna, ehhez kapcsolódóan több területen is belehúznak.

A huszas szám köré szervezte nemzetközi sajtótájékoztatóját az Euronews nemzetközi hírcsatorna: jövőre ünnepli huszadik születésnapját, ennek kapcsán húsz országban egyszerre közvetítették kedden a bejelentéseket, amelyekből éppen húsz volt.

Michael Peters vezérigazgató elmondta: glokális megközelítésre építkeznek a jövőben. A stratégia egyik pillére a felhasználói élmény növelése lesz, "bárhol is tartózkodjanak" e fogyasztók a világban. Emellett a korábbiaknál fokozottabban hangsúlyoznák a "független, páneurópai szemléletű" hírforrás szerepét.

A húsz - tartalmakat, médiapartnerségeket, digitális platformokat, illetve edukációt és tehetségkutatást érintő - fejlesztés (ezek elérhetőek részleteiben itt) között vannak kifejezetten magyar vonatkozású lépések is.

2013 első negyedévében helyi irodát nyit Budapesten a Euronews, amelyet teljes egészében a csatorna helyi újságírói és szerkesztői működtetnek majd. A hírcsatorna egész nap sugároz majd, s ez lesz a Euronews 13. nyelvi verziója. Még nem tudni, hányan dolgoznak majd a magyar irodában, október 3-án indult a toborzás.

A magyar egyébként nem az egyetlen új helyi iroda lesz: még 2012 decemberében elindul az athéni helyi hírszolgáltatás. Ez a Euronews életében a 12. nyelvi változat lesz (melyet közvetlenül a magyar követ majd). A görög irodát harmincan működtetik majd, és az az érdekessége, hogy eddig még nem volt kifejezett hírcsatorna sem a görög, sem a ciprusi piacon.

A közlés szerint mind a görög, mind a magyar iroda nagy szerepet játszik majd az újonnan elhatározott glokális stratégiában. Nem kizárólag ezekben az országokban nyílnak ugyanakkor új irodák: összesen tizennégy, többnyire regionális hatókörű bázist nyitnak. Az új helyszínek között lesz Washington, Istanbul és Dubai is.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.