2012. augusztus 24.

Majd egymillió budapesti rádiózik naponta

Megérkeztek a júliusi fővárosi hallgatottsági adatok.

Megérkeztek a júliusi fővárosi hallgatottsági adatok.

Naponta átlagosan 910 ezer (73%), 15 és 69 év közötti budapesti hallgatott rádiót júliusban - derül ki a TNS Hoffmann jelentéséből.

Az 1130 kérdezett háromnegyede – függetlenül attól, hogy hallgat-e rádiót, illetve milyen gyakorisággal teszi azt – nyilatkozott úgy, hogy számára fontos a rádiózás. A rádiózás előtt két tevékenység, az internetezés és a könyvolvasás végzett.

A kérdezettek többsége (56%) állította azt magáról, hogy ugyanannyi időt tölt rádiózással, mint az elmúlt 1-2 évben. 20% nyilatkozott úgy, hogy többet, míg 24% saját elmondása alapján kevesebbet rádiózik.

A teljes mintában 57%, míg a több-kevesebb gyakorisággal rádiózók körében 68% mondta azt, hogy ha megszűnne a kedvenc rádiója, akkor nehezen tudná felcserélni egy másik csatornára.

"Vizsgálatunk lezárulta után ez a kérdés a NeoFM körüli történések kapcsán különösen érdekessé vált, a következő hetek-hónapok fogják megadni a választ arra, hogy a budapestiek mely adókat választják majd a NeoFM helyett, feltéve, ha annak helyzete nem rendeződik" - írja a TNS az elemzésében.