2011. március 08.

Már 65 milliárdnál tart a Facebook

Hol van már a Goldman Sachs féle 50 milliárd dolláros vállalatértékelés. Egy újabb befektető ennél is feljebb srófolta a közösségi oldal értékét.

Hol van már a Goldman Sachs féle 50 milliárd dolláros vállalatértékelés. Egy újabb befektető ennél is feljebb srófolta a közösségi oldal értékét.

Újabb befektető lát fentáziát a Facebookban: a General Atlantic 65 milliárd dollárra értékeli a céget, melyben 0,1 százalékos részesedést szerezne korábbi alkalmazottak részvényeinek felvásárlásával - adja hírül a MediaPost.

Mint megírtuk, január végén jelentette be a Goldman Sachs, hogy újabb 1 milliárd dollárt tol a Facebookba, így egy hónap alatt összesen 1,5 milliárd dollárt ruházott be Mark Zuckerberg cégébe.

A bank az ügylet során 50 milliárd dollárra értékelte a vállalkozást, aminek kapcsán már többen lufit kiabáltak. Ugyanakkor nem is annyira a Facebook, hanem a Groupon 15 milliárdos értékelése volt meglepő, bár utóbbi cég is impozáns számokat mondhat magáénak.

A MediaPost cikke felidézi: miközben márciusban 65 milliárdnál jár a Facebook értéke, s két hónapja még "csak" 50 milliárdra taksálták, addig 2010 szeptemberében 30, 2010 júliusában pedig még "minössze" 24 milliárdos értékelést kapott a közösségi háló. Ez tehát annyit jelent, hogy röpke 8 hónap alatt majdnem háromszoros lett a Facebook értéke.

A cikk írója arra figyelmeztet, hogy mindez annak fényében érdekes, hogy a közösségi oldal bevételei 2010-ben 1,86 milliárd dollárt tettek ki, ami nem feltétlen indokolna ilyen értékelést.

Címkék: facebook