2011. április 20.

Már a tévét fenyegeti az iPad?

A táblagépek használatáról szóló új tanulmány szerint a ″szupermédiát″ is kikezdte már az új szegmens nyomulása.

A táblagépek használatáról szóló új tanulmány szerint a ″szupermédiát″ is kikezdte már az új szegmens nyomulása.

Mostanra kezd tisztulni a kép a táblagépes piaccal kapcsolatban, legalábbis már nem csak a geek férfiak vásárolják világszerte az iPad-et és társait, így a szegmenst érintő új kutatásokra érdemes lehet már odafigyelni - szögezi le a Google és az AdMob tanulmányát bemutató cikkében a MediaPost.

Márpedig az eredmények azt mutatják, hogy ha nem is falja fel a többi médiatípust az új platform, azért jókora szeleteket hasít ki a velük töltött időből. Az 1400 táblagép tulajdonos megkérdezésével zajlott kutatás szerint 43% tölt több időt a táblagépével, mint a laptopjával vagy asztali gépével. Ez persze még mindig nem meglepő, hiszen számos prognózis született arról, hogy hogyan csökken a netbook értékesítés a táblagépek miatt.

Az elemzés szerint viszont 34% a tévénél is több időt tölt a kütyüvel napi szinten, ami már látványosan mutatja a szegmensben rejlő potenciált. A cikk kiemeli: nem arról van szó, hogy a táblagépek a "szupermédia" helyettesítői lennének, a televízió továbra is stabilan őrzi első helyét a fogyasztók és a hirdetők szemében is. Ám a számok azt jelzik, hogy a táblagépek szerepe gyorsan nő a fogyasztók életében. 59% a könyveknél, 52% a rádiónál, 41% pedig az okostelefonoknál tölt több időt az iPaddel és társaival.

A használati minták azt mutatják, hogy főműsoridőben különösen megnő a táblagép használat, ami arra utal, hogy a fogyasztók mind nagyobb százaléka foglalkozik a két képernyővel egyszerre. Sokak számára a táblagép afféle második képernyő, hordozható tévé. Ezzel együtt, a legtöbben játszanak az eszközzel (84%), melyet a keresés (78%), az e-mailezés (74%) és a hírolvasás (61%) követ.

Címkék: iPad táblagép

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

15 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.