2011. július 26.

Már készül a film a norvég merénylőről

A Discovery Channel vetíti világszerte az egyórás dokumentumfilmet, már idén augusztusban.

A Discovery Channel vetíti világszerte az egyórás dokumentumfilmet, már idén augusztusban.

Hamar filmre is viszik a norvégiai tragédiát: igaz, egyelőre "csak" egy egyórás dokumentumfilmet láthatnak az érdeklődők a Discovery Channel műsorán. A magyar nézők sem maradnak le a műsorról, mivel augusztustól Európában, a Közel-Keleten, Afrikába, Latin-Amerikában és az Ázsia-Csendes-óceáni térségben is vetítik a Norway Massacre: The Killer's Mind munkacímű alkotást - írja a The Hollywood Reporter.

Érdekesség ugyanakkor, hogy az amerikai piac nem szerepelt a Discovery közlésében, így nem tudni, hogy ott mikor adják le a dokumentumfilmet, ha egyáltalán vetítik. A site közlése szerint a nagy amerikai társaságok közül a CBS, az NBC és az ABC nem szakították meg a normál adásmenetüket a tragédia kitudódása nyomán.

A  műsor nemcsak azt vizsgálja majd, hogy mi járhatott a - legutolsó számítások szerint - 76 ember halálát és még többek sérülését okozó Anders Breivig fejében, hanem azt is, hogy hogyan jut egyre inkább előtérbe a szélsőjobb Norvégia és Európa-szerte. A Discovery egyébként rendelkezik irodával Osloban is, így külön kiemelték, hogy átérzik a helyzet súlyosságát.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.