A MicroCoin már nem csak egy online fizetőeszköz, hanem egy általános platform.

A MicroCoin az első magyar saját blokklánc alapú kriptovaluta, amelyet Németh Péter indított útjára 2017 decemberében. Az alapító közlése szerint a MicroCoin mögött nem állnak befektetők, így indításának oka nem üzleti természetű volt, a magyar kriptovalutát nonprofit működési modellben fejlesztik és menedzselik. Mivel egy nyílt forrású projekt, így bárki csatlakozhat a MicroCoin közösségéhez, befolyásolhatja a működését és a jövőjét - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Mint írják, a MicroCoin az elmúlt hét hónap alatt komoly fejlődésen ment keresztül, a fejlesztők az elmúlt időben igyekeztek megkönnyíteni a kriptovaluta felhasználását, így több olyan megoldást készítettek, amely segítségével a tulajdonosok könnyedén beépíthetik webáruházakba, weboldalakba, vagy akár mobil applikációkba.

Így a MicroCoin már nem csak egy fizetőeszköz, hanem egy általános platformot nyújt az online szereplőknek.

A munka természetesen nem csak a technológia terén folyt. 2018. július 6-tól a MicroCoin szerepel az egyik népszerű kriptovaluta tőzsde, a Bisq kínálatában, a jegyzése július 7-én 77 cent körül mozgott. Mivel még csak most ismerkednek vele a kereskedők, így a napi forgalma egyelőre alacsony, de intenzív növekedést mutat.

A fejlesztő csapat közlése szerint a Bisq csak az első lépés volt, folyamatosan dolgoznak rajta, hogy a MicroCoin több tőzsde kínálatában is szerepeljen és idővel nemzetközi téren is elismert kriptovaluta váljon belőle.

Mindemellett a közösség szeretné növelni az elfogadóhelyek számát. Már a MicroCoin tervezésekor figyeltek rá, hogy alkalmas legyen valós életben való felhasználásra, így kifejezetten alkalmas mikrofizetésekre. Már most is vásárolhatunk vele pár elfogadóhelyen, többek között IT szolgáltatásokat, palacsintát, vagy épp kertészeti eszközöket is.

„A MicroCoin nagyobb eredményeket ért el, mint amire az indításánál számítottam.

Mindez nem jött volna létre, ha nem áll a kriptovaluta mögé a lelkes és elszánt közösség. Reményeim szerint a MicroCoin a jövőben is meg tudja tartani nonprofit mivoltát és hamarosan elismert fizetőeszköz válhat belőle hazánkban és határainkon kívül is.” - nyilatkozta az alapító.