2010. július 17.

Máris bővít a Springier

Két héttel az indulás után máris bővíti portfolióját a Ringier és a Springer közép-európai vegyesvállalata.

Két héttel az indulás után máris bővíti portfolióját a Ringier és a Springer közép-európai vegyesvállalata. Nálunk csak akkor, ha arra a versenyhatóság is rábólint. Arra pedig még várni kell egyelőre. Merthogy a GVH malmai nem őrölnek valami gyorsan. Azt egyelőre nem tudni, milyen formában szerezte meg a Gruner + Jahr minőségi magazinjának kiadási jogait ebben a három országban az új formáció, sem azt, mi történik, ha Magyarországon nem bólint rá az ügyletre a kartellhatóság.

Három országra szerezte meg a GEO magazin licencjogait a Gruner + Jahr-tól a Ringier Axel Springer Media AG, de közleményük csupán „árvételt” említ, azt azonban jótékony homályban hagyja, hogy bérlésről, vásárlástól vagy valamilyen más konstrukcióról van szó.

A csehországi és a szlovákiai ügylet tiszta történet, Magyarországon viszont még be kell várni előbb, hogy a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyja a két társaság itteni érdekeltségeinek fúzióját. Erre pedig a Médiapiac.com értesülése szerint legalább őszig várni kell még. Versenyhivatali forrás szerint ugyanis legalább addig eltart még az eljárás – amely az öt országra kiterjedő fúzió engedélyezési procedúrái közül az utolsó.

Oroszországban már az év elején átvette a GEO érdekeltségeket a Springer.

Cseppben az élet

15 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.