2010. augusztus 06.

Máris lépett a WAZ

Napokkal a távozási szándék bejelentése után már megvált egy fontos romániai érdekeltségétől a német WAZ médiacsoport.

Napokkal a távozási szándék bejelentése után már megvált egy fontos romániai érdekeltségétől a német WAZ médiacsoport. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mely államokból is távozik – a két említetten kívül – a médiacég. Ahogyan az sem: jelenthetnek-e befektetői célpontot a ténylegesen pár hete beindult Ringier-Springer tandemnek ezek az orgánumok.

A 40 ezres példányszámú Romania libera napilap kiadójában meglévő részesedését adta el egy helyi üzletembernek. Dan Grigore Adamescu eddig is birtokolta már a – napilap mellett folyóiratokat is kiadó, nyomdát működtető - Medien Holding felét

Bodo Hombach, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) médiacsoport első embere a Handelsblatt hétfői számában megjelent interjúban beszélt arról, hogy Délkelet-Európát nem tekintik jövőbeni piacnak, és ha megfelelő ajánlatot kapnak, értékesítik ottani érdekeltségeiket. Még az idén el kívánják hagyni a román és a szerb piacot – mondta. Ugyanakkor a helyi jelentések szerint Bulgáriában és Horvátországban marad a WAZ, az esseni cégközpont portálunknak adott tájékoztatása szerint pedig magyarországi terveiken sem változtat a bejelentés.

Mindezek alapján egyelőre nem világos, hogy pontosan mely államokból is távozik – a két említetten kívül – a médiacég. Ahogyan az sem: jelenthetnek-e befektetői célpontot a ténylegesen pár hete beindult Ringier-Springer tandemnek ezek az orgánumok. „Akár azt is hihetnénk, hogy két külön réióról beszélünk” – jegyezte meg minap egy írásában a berlini Tagesspiegel napilap annak kapcsán, hogy a WAZ pont azokról a piacokról vonul ki, ahol a német-svájci páros a korábbinál is nagyobb és összehangoltabb erővel készül területet hódítani magának.