2017. szeptember 07.

Máris távozott a Zoom.hu főszerkesztője

Májusban nevezték ki az újonnan induló hírportál élére, de máris távozott Zappe Gábor. Átmenetileg a Népszabadság volt főszerkesztője, Murányi András irányítja a híroldalt.

"Közös megegyezéssel távozott a Zoom.hu hírportáltól Zappe Gábor főszerkesztő. Tarjányi Péter tulajdonos-ügyvezető az újság vezetésével – az új főszerkesztő kinevezéséig – Murányi András hírigazgatót bízta meg" - olvasható a hírportálon.

Zappe Gábor korábban a CEMP-csoporthoz tartozó Velvet, illetve Dívány főszerkesztője volt, de idén januárban máig nem indokolt módon távozott a posztjáról. A biztonságpolitikai szakértőként ismert Tarjányi Péter idén jelentette be, hogy újraindítja a Zoom.hu-t és Zappét kérte fel főszerkesztőnek.

A hírportálon csütörtök délután megjelent közleményből nem derül ki a távozás oka. Kerestük Zappét, de csütörtök este nem értük el telefonon. Murányi annyit mondott a Médiapiacnak, hogy most nem kíván nyilatkozni, Tarjányit keressük az ügyben. A közleményben Tarjányi úgy fogalmaz, Zappe "az újság elindításában jelentős szerepet játszott", és köszöni az eddigi munkáját.