2013. október 16.

Marlboro-per készül?

Bíróság elé viheti ügyét az ikonikus cigarettamárka gyártója, miután egy bajor hatóság betiltotta két éve futó kampányukat.

Bíróság elé viheti ügyét az ikonikus cigarettamárka gyártója, miután egy bajor hatóság betiltotta két éve futó kampányukat.

Az indoklás szerint a Maybe a fiatalokat célozza meg, és a dohányzás ügyében tétovázókat akarja átbillenteni a holtponton. Mégpedig épp azzal, hogy a Marlboro-pöfékelést és a határozottságot állítja párhuzamba egymással. A döntést ugyan egy tartományi hivatal hozta meg, de országos kihatása lehet, lévén épp München mellett van a Philip Morris cégközpontja.

Ráadásul a társaság a döntés tényalapját is vitatja: szerintük ugyanis nem a fiatalokat, hanem a felnőtteket szólítja meg a hirdetés. Emellett állítják: saját rajongóikat erősítik meg választásukban, illetve a más márkákat választókat próbálják meg átcsábítani, és szó sincs arról, hogy a nemdohányzók közül próbálnának új vevőket szerezni.

Ágazati vizsgálatot indít a GVH

20 órája

A GVH-hoz beérkezett jelezések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek.