2012. február 21.

Marslakók a köztévében

Március 4-én rajtol a Magyar Televízióban a naponta jelentkező sorozat, amely egy bulvárszerkesztőség életébe enged bepillantást.

Március 4-én rajtol a Magyar Televízióban a naponta jelentkező sorozat, amely egy bulvárszerkesztőség életébe enged bepillantást.

Egy internetes újság életét dolgozza fel az MTVA új, sajátgyártású sorozata, amely március 4-én rajtol, dupla résszel - írja az MTI. A Jáksó László jegyezte Marslakókat az m1-en láthatják a nézők, és az RTL-es Barátok közt műsorsávjában kerül képernyőre. Mivel egy bulvárújság életéről lesz szó benne, feltűnnek majd aktualitások is a sztoriban.

"Egy közszolgálati televíziónak nincs fontosabb feladata, mint olyan, hazai gyártású fikciós sorozatokat közvetíteni a nézőknek, amelyek a mi problémáinkat, örömeinket, élethelyzeteinket mutatják be" - mondta el a Marslakókról Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója.

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója hozzátette: a produkcióra 2011 augusztusában kötöttek szerződést a Marslakók Produkciós Kft.-vel; a szerződés 2014 júniusáig, azaz 430-440 epizód leforgatására szól.

forrás: MTI

Az Index szerint a sorozatra két év alatt kétmilliárdot fizet ki a közmédia. Böröcz ennek kapcsán elmondta: "a várható induló nézettséget alapul véve kalkulált 15 forint/néző alacsony fajlagos költségnek számít, ráadásul a sorozat remélt népszerűbbé válásával ez a mutató még csökkenni fog".

A produkcióval szemben nincs különösebben erős nézettségi elvárás: a második évadtól az esti fő műsorsáv nézettségi átlagát kell hoznia, majd a harmadik évadtól 10 százalékkal kell meghaladnia azt.