2011. október 12.

Második generációs digitális átállás az oroszoknál

Gyakorlatilag átugraná a digitális átállás első menetét Oroszország – feltéve, hogy végigviszik a most bemutatott tervet.

Gyakorlatilag átugraná a digitális átállás első menetét Oroszország – feltéve, hogy végigviszik a most bemutatott tervet.

Az elgondolás lényege, hogy nem is nagyon foglalkoznának a "sima" DVB-T szabvánnyal, hanem máris annak második generációs változatát, a DVB-T2-t vezetnék be. Helyi sajtóhírek szerint erről a napokban döntött egy kormányzati szakmai testület, amelyet Igor Suvalov miniszterelnök-helyettes elnököl. A tervek szerint minél hamarabb elindítanák a második generációs hálózatokat Oroszországban, valamint megkeresnék annak a módját, miként állítható át erre a szabványra a már működő rendszer.

Első lépében nyolc nagyváros agglomerációjában indítanának kísérleti DVB-T2-adásokat. Ezek között lesz – a főváros mellett – Habarovszk, Kalinyingrád, Kazany, Kurszk, Szentpétervár, Szocsi és Vlagyivosztok.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.