2012. október 18.

Második helyen nyitott a Voice

A TV2 tehetségkutatója a kereskedelmi célcsoportban jobban teljesített, mint a teljes lakosságban. A hetet szokás szerint az X-Faktor nyerte.

A TV2 tehetségkutatója a kereskedelmi célcsoportban jobban teljesített, mint a teljes lakosságban. A hetet szokás szerint az X-Faktor nyerte.

A Nielsen Közönségmérés adatai szerint átlagosan 611 905 néző követte a The Voice-ot a hirdetői szempontból fontos kereskedelmi célcsoportból. A zömmel pozitív kritikákat kapott műsor ezzel a 41. heti nézettségi toplista második helyére futott be, a top pozíciót indulása óta nagy előnnyel őrző X-Faktor mögött. Ezen kívül elsősorban a Jóban Rosszban teljesített jól a TV2-nél, míg az RTL Klub hozta a szokásos teljesítményt a Barátok közttel.

A teljes lakosságban szintén az X-Faktor végzett az élen (AMR=2,11 millió), melyet a Barátok közt és az 1 perc és nyersz! epizódjai követtek. A 4 évesnél idősebbek körében a The Voice a 10. helyig jutott (AMR=1,34 millió), mögötte a TV2-es kínálatból a Tények és a
Jóban Rosszban epizódjai váltakoztak.

Ez tehát azt jelenti, hogy a The Voice - a csatorna várakozásainak megfelelően - a legnézettebb műsoruk lett első adásával, ám arra nem volt elég az első kiadás teljesítménye, hogy megszorítsa az X-Faktort. Arra viszont jó volt, hogy a TV2 a péntek estét (főműsoridőben, a 18-49 évesek körében) nyerje az RTL Klubbal szemben.

A péntek este igazi nyertese - a maga dimenziójában - egyébként a köztévé m1 csatornája volt, amely a magyar futball válogatott észtek elleni mérkőzésével gyakorlatilag megduplázta az előző naphoz képest a közönségarányát (18-49, főműsoridő, SHR=10%), és bizonyára mindkét nagy csatornától hozott el nézőket.

 

A nézettségi listák, az egyes médiacsoportok közönségarányára vonatkozó információk elérhetőek alább a kapcsolt dokumentumban.