2011. február 14.

Mától az MTI hírcentruma felügyeli a Magyar Rádió hírműsorait

Február 14-től a közrádió online felületeinek szakmai irányítása is átkerül a nemzeti hírügynökség újmédiás szerkesztőségéhez.

Február 14-től a közrádió online felületeinek szakmai irányítása is átkerül a nemzeti hírügynökség újmédiás szerkesztőségéhez.

Február 14-től az MTI hírcentruma veszi át az MR1-Kossuth Rádió, az MR2-Petőfi Rádió és az MR3-Bartók Rádió Hírek, Hírösszefoglalók és Krónika című műsorainak felügyeletét - közölte a Magyar Rádió (MR) és a Magyar Távirati Iroda (MTI). A szakmai irányítás egész pontosan Barna Dórához, a hírcentrum főszerkesztő-helyetteséhez kerül, a napi adminisztratív ügyek ugyanakkor a szerkesztőségvezetőknél maradnak.

Szintén hétfőtől a közárdió internetes felületeinek szakmai felügyelete az MTI Új Média Szerkesztőségéhez, s az azt irányító Mravik Zsolt főszerkesztőhöz kerül. Eközben viszont az MR Online vezetője továbbra is Makai József marad - tájékoztattak a közmédiumok. Mravik Zsolt hozzátette: a Hirado.hu, ahova ezentúl a közrádió hírei is felkerülnek, március közepén kap új arculatot.

A változások ellenére egyelőre nem változik a szerkesztőségi munkatársak munkáltatója, munkaszerződése és a munkavégzés helye sem. Emellett a Hírműsorok Szerkesztőségében készülő többi műsort, így a 180 percet és az Ütközőt továbbra is a közrádiónak az Alaphoz került munkatársai készítik.

Belénessy Csaba, az MTI vezére hozzátette: terveik szerint szeptemberig minden hírműsor egy helyre, a Magyar Televízió Kunigunda utcai székházába költözik át. A hírcentrumban egységes, közös tudósítói hálózat épül ki, ennek lesz része a közrádió hírműsorainak tudósítói hálózata is.