2010. november 09.

Médiaalkotmány: IPI-apacs

Megint bírálta a magyar médiatörvénykezést egy nemzetközi szervezet. Most a „médiaalkotmány” és az IPI volt a soros.

Megint bírálta a magyar médiatörvénykezést egy nemzetközi szervezet. Most a „médiaalkotmány” és az IPI volt a soros.

A bécsi székhelyű Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) számára az elfogadhatatlan, hogy bizonyos esetekben forrásaik felfedésére kötelezné az újságírókat a napokban elfogadott szabályozás.

Az IPI honlapján olvasható közlemény Anthony Mills-t, a szervezet sajtószabadság-menedzserét idézi, aki szerint az oknyomozó újságírás egyik alappillére a források bizalmasan kezelése. Ha ez sérül, elapad a médiamunkásokhoz áramló információtenger, ezzel pedig sérül az állampolgárok joga, hogy értesüljenek a közérdekkel ellentétes történésekről.

Idézik a szervezet elnökségi tagját, a HVG korábbi főszerkesztőjét, Lipovecz Ivánt, aki szerint az új szabályozás ellentétes a normális demokratikus gondolkodással.

 

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.