2014. április 09.

Médiadíj Snowdenért

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség szinte mindenre kiterjedő kíváncsiságát leleplező anyagok megjelentetését ismerték el különdíjjal.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség szinte mindenre kiterjedő kíváncsiságát leleplező anyagok megjelentetését ismerték el különdíjjal.

Wolfgang Büchner a német Spiegel magazin, Alan Rusbridger pedig a brit The Guardian főszerkesztőjeként vette ki a részét a történet mind alaposabb feltárásából – hangzik a napokban odaítélt Európai Sajtódíjhoz fűzött indokolás, amely a sztori felgöngyölítésében mutatott kitartást és bátorságot is méltatja.

Az idén első alkalommal kiosztott különdíjat Yavuz Baydar török publicista kapta a sajtószabadság érdekében kifejtett tevékenységéért, az oknyomozó kategóriát pedig az a trió nyerte, amely feltárta az Ali Khamenei legfőbb iráni vallás vezető körüli cég-és vagyondzsungelt. Egyedi stílusáért Szergej Kazov orosz, kommentárjaiért pedig Boris Dezulovic horvát újságíró kapta meg a 10 ezer euróval is járó elismerést.

Film készül a Ford és a Ferrari párharcáról

1 órája

Matt Damon és Christian Bale Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a Ford és a Ferrari hatvanas évekbeli vetélkedéséről szól és jövő június végén mutatják be.

Az új Jurassic-film nyerte a hétvégét

1 órája

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén.