2011. április 29.

Médiatanács ejnye Az Estének

Nem volt kiegyensúlyozott a műsor, nem adott elég teret az ellenzéknek. Figyelmeztetéssel megúszták, mert rég volt utoljára ilyen eset az MTV-nél.

Nem volt kiegyensúlyozott a műsor, nem adott elég teret az ellenzéknek. Figyelmeztetéssel megúszták, mert rég volt utoljára ilyen eset az MTV-nél.

Figyelmeztetésről döntött legutóbbi ülésén a Médiatanács, mivel a Magyar Televízión (MTV) futó Az Este nem tájékoztatott átfogón és elfogulatlanul 2010. június 14-20. között. Ekkor ugyanis a testület meglátása szerint nem jelentek meg a kormányétól eltérő vélemények a köztévében.

Az MTV megúszta a sima figyelmeztetéssel, és a sérelmezett magatartás megszüntetésére való felszólítással, "figyelembe véve azt, hogy a hatóság utoljára 2008-ban egy februári törvénysértés kapcsán szankcionálta a Magyar Televíziót a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése miatt" - olvasható a Médiatanács közleményében.

Ugyanezen az ülésen a hatóság "talált frekvenciákról" is döntött: a Zalaegerszeg 95,1 MHz pályázat nyertese a Zenebolygó Rádiós és Szolgáltató Kft. lett, a Székesfehérvár 103,8 MHz médiaszolgáltatási jogosultság hasznosítására indított pályázaton pedig a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Bt. pályázata volt eredményes.

Emellett a Médiatanács újabb két lejáró frekvencia esetében döntött az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről. Az egyik ilyen a Juventus Rádió 100,2 Kft. két jogosultsága (Szeged 100,2 MHz és Szentes 95,7 MHz), a másik pedig a Telekom Rádió Kft. szegedi jogosultsága (Szeged 95,4 MHz).