2014. április 21.

Még két napig számolhatnak be a kiadók az ÁSZ-nak

A sajtótermékek kiadói április 22-én 16 óráig küldhetik el a közzétett politikai hirdetésekről szóló beszámolójukat az Állami Számvevőszéknek.

A sajtótermékek kiadói április 22-én 16 óráig küldhetik el a közzétett politikai hirdetésekről szóló beszámolójukat az Állami Számvevőszéknek.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a választási kampányban csak azok a sajtótermékek tehettek közzé politikai hirdetést, amelyek előzőleg eljuttatták hirdetési árjegyzéküket az ÁSZ-hoz. Erre a parlamenti választás előtt január 24-ig volt lehetőség, majd a számvevőszék ezeket a jelentéseket honlapján közzétette. Az ÁSZ-nál összesen 793 sajtótermék (459 nyomtatott és 334 elektronikus) hirdetési árjegyzéke található meg.

A jogszabály szerint a politikai hirdetést közzétevő sajtótermékeknek a választást követően 15 napon belül - azaz keddig - tájékoztatniuk kell az ÁSZ-t arról, milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mikor és milyen terjedelemben tette közzé. A számvevőszék internetes oldalán olvasható, hogy milyen adattartalommal kell kitölteni a tájékoztatókat.

A tájékoztatókat a kiadóknak április 22-én 16 óráig kell eljuttatniuk az ÁSZ-hoz elektronikus, postai úton, vagy személyesen, de a számvevőszék az adatok könnyebb feldolgozhatósága, kezelése és összesítése érdekében az elektronikus megküldést javasolja.

Az ÁSZ a beérkezett tájékoztatásokat (az árjegyzékekhez hasonlóan) a határidő lejárta és a tájékoztatók feldolgozása után közzéteszi honlapján. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött adatokat ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, így azok tartalmáért, jogszabályi előírásoknak való megfelelőségéért nem vállal felelősséget.

(Forrás: MTI)

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.