2011. szeptember 26.

Még nevezhetnek a legjobb IT-újságírók

Szeptember 30-ig várják a nevezéseket a pályázatot kiíró szervezetek. A díj idéntől Kovács Attila nemrég elhunyt újságíró nevét viseli.

Szeptember 30-ig várják a nevezéseket a pályázatot kiíró szervezetek. A díj idéntől Kovács Attila nemrég elhunyt újságíró nevét viseli.

Szeptember 30-ig várja a jelöléseket az Az év informatikai újságírója címre a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Informatika a Társadalomért Egyesület.

A díj idéntől a közelmúltban elhunyt újságíró, Kovács Attila nevét viseli. A 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnikánál, ahonnan a Computerworld Informatika Kft.-hez igazolt. Alapító tagja a Prím Kft.-nek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996 óta pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője volt.

A jelöléseket az NJSZT honlapján keresztül tehetik meg szakmai szervezetek, olvasók és újságírók. A díjat a 2011. november 24-én, az V. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián adják át. A díjazott személyéről szakmai zsűri dönt, melyet Bőgel György, Lenhardt Anita, Mester Sándor, Miltényi Gábor, Papp Péter, Dr. Rétfalvi Györgyi és Sali Róbert alkot.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2 napja

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.