2017. július 27.

Még pályázhatnak az újságírók a Siemens Press Awardra

A Siemens Press Award 2017 témája a digitalizáció és az Ipar 4.0. A nevezési határidő 2017. augusztus 15., a három nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

Még két hétig lehet jelentkezni a Siemens regionális újságírói pályázatára. A Siemens Press Award-ra összesen tizenkét országból, köztük Magyarországról pályázhatnak a média munkatársai. Bárki nevezhet, aki a digitalizáció vagy a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalom témájában, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásban publikált a sajtóban. A publikációkat 2017. augusztus 15-ig van lehetősége benyújtani.

Egy pályázó akár több anyaggal is nevezhet. A Siemens Press Award 2017 pályázaton azonos feltételekkel vehetnek részt a 2016. október 1. és 2017. augusztus 15. közötti időszakban közzétett nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve a tévében és rádióban sugárzott anyagok.

A döntőbe az egyes országok első helyezett pályázatai jutnak, ahol egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki a régió három legkiemelkedőbb pályázatát. A közép- és délkelet-európai térség legjobb újságíróinak járó, presztízst jelentő elismerés mellett a Siemens a három nemzetközi nyertest fejenként ezer euróval jutalmazza.

A pályázat követelményeivel és feltételeivel kapcsolatban további információ a www.siemens.hu/pressaward2017 weblapon található.