2011. március 04.

Még többet tévéznek a gyerekek

Ahogy nő az elérhető csatornák száma, a netgenerációs fiatalok is többet tévéznek - derül ki az Eurodata TV Worldwide adataiból.

Ahogy nő az elérhető csatornák száma, a netgenerációs fiatalok is többet tévéznek - derül ki az Eurodata TV Worldwide adataiból.

A tavalyi évre vonatkozó nézettségi adatokból az is kiderül, hogy minden nagyobb nyugat-európai országban tapasztalható volt a növekedési tendencia, még ha a nézettség a gyerekek körében napi átlagban csupán percekkel haladta is meg a 2009-es értéket.

A felmérés készítői szerint ennek elsősorban az újabb digitális csatornák megjelenése, valamint a visszatekerhető tévéadás térhódítása a fő oka, azaz a gyereknézők utólag pótolni tudják a számukra valamilyen okból kimaradt kedvenc programjuk megtekintését. Esetükben egyértelműen érződik a tematikus csatornák térnyerése az általános műsorprofilú televíziók rovására.

A legtöbbet a spanyol és az olasz gyerekek tévéznek (előbbiek tíz perccel többet, mint egy évvel korábban), naponta tavaly átlag 2 óra 39 percet töltöttek a képernyő előtt, megelőzve brit, francia és német társaikat - derül ki a Kids TV Report című jelentésből, amely aláhúzza: minden országban nőtt a tévézéssel töltött idő a gyerekek körében.

Címkék: gyerekek nézettség