2014. február 11.

Megadóztatnák a médiaügynökségeket?

Az MRSZ ismét tárgyalt Lázár Jánosékkal. Ezúttal az ügynökségek voltak terítéken. Volt egyéb téma is.

Az MRSZ ismét tárgyalt Lázár Jánosékkal. Ezúttal az ügynökségek voltak terítéken. Volt egyéb téma is.

"A Kormány által kezdeményezett tárgyalások során ma az MRSZ egyeztetett a Miniszterelnökséget vezető Államtitkárral. Az MRSZ a kormányzati megkeresés tárgykörében egyeztetéseket kezdeményezett a MAKSZ-szal, amelynek eredményeképpen a mai napon bemutatásra került a médiaügynökségek iparágon belül elfoglalt szerepét, hozzáadott értékét, működési mechanizmusát és bevételi struktúráját bemutató álláspont. Az MRSZ ezen felül egy, a kis- és középvállalkozásokat támogató program megfontolását vetette fel a Kormány számára, amelyet a Miniszterelnökséget vezető Államtitkár üdvözölt és jelezte, hogy azt megfontolás tárgyává teszi. A kormányzati oldal jelezte, hogy az elkészített anyagot tanulmányozza, és az alapján egy későbbi időpontban visszajelez az MRSZ felé" - állt a közleményben, melyet a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) küldött tagjainak kedden. Ebből az is kiderült, hogy egy kkv-támogatási program is szóba került a szövetség ötlete nyomán.

Úgy tudjuk ugyanakkor, az egyeztetések elsősorban a médiaügynökségek bónuszait érintik, így megkerestük Mező Lászlót, a MAKSZ médiaszekciójának elnökét, aki nem kívánt az MRSZ közleményhez továbbiakat hozzáfűzni. Az MRSZ a múlt héten már kiadott egy tájékoztatást a tagjai felé, amelyben még ez állt: "A Kormány és az MRSZ között a Kormány megkeresése nyomán újrakezdődtek az egyeztetések a kommunikációs iparág szabályozási kérdéseit illetően. A Kormányt az egyeztetéseken továbbra is a Miniszterelnökséget vezető államtitkár képviseli. Az egyeztetések tartalma az egyes piaci alszegmensek bevételi struktúrájának áttekintésére terjed ki. A következő személyes találkozóra előreláthatólag kedden kerül sor a Miniszterelnökség és az MRSZ között. Tagjainkat minden lépésről, illetve a konkrétumokról tájékoztatni fogjuk a következő találkozó után."

Az MRSZ tavaly májusban kezdett hasonló témában tárgyalni a kormányzattal, akkor a reklámadó néven elhíresült, a médiacégek reklámbevételére kivetni kívánt adó volt a téma. Az ötletet júniusban vetette el a kormány.