2014. szeptember 16.

Megalakult az MPRSZ Kríziskommunikációs tagozata

A tagozat célja, hogy mértékadó szakmai fórumot teremtsen, ahol a szakemberek megvitathatják a terület legújabb fejleményeit és trendjeit.

A tagozat célja, hogy mértékadó szakmai fórumot teremtsen, ahol a szakemberek megvitathatják a terület legújabb fejleményeit, trendjeit és a legjobb gyakorlatokat.

Az elfogadott munkaprogram alapján a Magyar Public Relations Szövetség új tagozata felveszi és erősíti a kapcsolatot a nemzetközi társszervezetek hasonló tagozataival és munkacsoportjaival is, emellett célul tűzte ki a nemzetközi szakirodalom hazai megjelentetését, valamint a szakirányú oktatási, képzési tevékenység kiterjesztését. A további célok között szerepel rendezvények, workshopok megtartása, a témában szervezett hazai és nemzetközi rendezvényekhez való csatlakozás is.

Bőhm Kornél

A tagozat a tervek szerint iránymutató ajánlásokat és állásfoglalásokat készít a jelentősebb hazai és nemzetközi, a kríziskezelést, kríziskommunikációt érintő ügyekben a szakma és a téma iránt érdeklődő szélesebb közvélemény számára.

„A kiemelt jelentősége ellenére is csak egy kevéssé fókuszban lévő szakterületre szeretnénk ráirányítani a figyelmet az új tagozat alapításával. Kiváló szakemberek foglalkoznak kríziskommunikációval, jó lenne, ha olyan fórum valósulna meg a tagozat létrejöttével, ahol a legjobb gyakorlatokat, tapasztalatokat nyíltan megoszthatjuk egymással, és amely a kommunikációs szakma egészének segítséget adhat ezen a speciális területen” – hangsúlyozta az alakulás után Bőhm Kornél, a Kríziskommunikációs Tagozat elnöke. A tagozat tagja lehet az, aki egyetért annak céljaival, törekvéseivel, emellett tagként regisztráltatja magát az MPRSZ-ben.