2012. január 19.

Megbüntette a TV2-t a Médiatanács

Az ÖsszeEsküvők miatt kapta a bírságot a csatorna. Túl sok volt a szex, a káromkodás, az alkohol, és előfordult burkolt reklám is.

Az ÖsszeEsküvők miatt kapta a bírságot a csatorna. Túl sok volt a szex, a káromkodás, az alkohol, és előfordult burkolt reklám is.

Összesen 1,050 millió forintos büntetést kapott a TV2 az ÖsszeEsküvők kapcsán, a Médiatanács tavaly ősszel indult vizsgálatát követően.

A 2011. október 3-4-i adásokban túl sok volt az erotika, a trágárság, az agresszió és az italozás, és ráadásul mindez nem 16-os kartikával és 21 óra után ment. A Médiatanács szerint ugyanakkor több mint 170 ezer kiskorú nézte az adásokat legalább egy percig.

A hatóság a korhatár-kategória hibás megállapításáért és a műsorelőzetesek közzétételére vonatkozó előírások megsértéséért 500 ezer-500 ezer forintnyi büntetést rótt ki a csatornára. Emellett az október 21-i adásban "indokolatlanul sokáig és sokszor" mutogattak egy magazint, nem megfelelő jelölés mellett, ami pedig 50 ezer forintba kerül a TV2-nek.

Mivel a Médiatanács a további adásokat is vizsgálja, nem kizárt, hogy utólag még találnak itt-ott jogsértéseket. A TV2 mindenesetre elsőre olcsón megúszta a valóságshow mizériát. A VV4 kapcsán az RTL Klub korábban 300 millió forinthoz közelítő bírságot volt kénytelen benyelni.

Elindult a köztárssági elnök podcastje

20 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.