2011. május 13.

Megegyezett az infokommunikációs államtitkár, a HÖOK és a NetMiniszterelnök

Három témával kapcsolatban keresték meg a diákok a politikust, aki szakmai támogatást és segítséget ígért az ügyekben.

Három témával kapcsolatban keresték meg a diákok a politikust, aki szakmai támogatást és segítséget ígért az ügyekben.

Megegyezést kötött egymással Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a hallgatói szervezettel együttműködő Horváth Dávid NetMiniszterelnök. A diákok három témával kapcsolatban keresték meg a politikust, aki szakmai támogatást ígért, bevonva ebbe az Educatio Kft-t is. Az ügyek között szerepeltek az elektronikus hallgatói választások, a gyorsított hallgatói Ügyfélkapu regisztráció és az egységes diákigazolvány rendszer.

2010 őszén a BME Villamosmérnöki karán már zajlott próbajelleggel elektronikus hallgatói választás, s a diákok azt tapasztalták, hogy akkor 17 százalékkal többen szavaztak, mint normál esetben. Nyitrai Zsolttól a rendszer továbbfejlesztésében, teszteléséhez és elterjesztéséhez kértek szakmai támogatást.

Ami a gyorsított Ügyfélkapu regisztrációt illeti, a politikus egyet értett azzal, hogy a közel 400 ezer hallgatónak valóban előnyösebb lenne pár kattintással ügyet intézni, de erre szerinte az őszi átalakításokat követően kellene visszatérni. Hasonló a helyzet az egységes állampolgári kártyával, amelynél a diákigazolványhoz rendelt funkciók harmonizációjáról lenne szó. Így következő lépésként a HÖOK stratégiát készít a két utóbbi témával kapcsolatban.