2010. november 22.

Meghal a MySpace?

Az USA egykor legnagyobb közösségi site-ja a Facebookhoz igazodik. Az Index szerint ez akár a halála is lehet.

Az USA egykor legnagyobb közösségi site-ja a Facebookhoz igazodik. Az Index szerint ez akár a halála is lehet.

Bár a MySpace szerint a most bejelentett mashup briliáns stratégiai húzás, leginkább azt jelzi, hogy a MySpace, nem is olyan rég még az USA legnagyobb közösségi szájtja, a Facebook sikereinek árnyékában képtelen volt lábra állni, és a legnagyobb versenytárshoz folyamodott segítségért. Könnyen lehet, hogy a facebookos integráció a Rupert Murdoch által öt éve 580 millió dollárért megvásárolt szájt végét jelenti – írja a portál.

Cikkük szerint ha bekebelezni nem is kebelezte be a Facebook a MySpace-t, jókora lépést tett az akvizíció felé: mostantól facebookos loginnel is be lehet lépni a konkurens közösségi oldalra, és aki úgy dönt, hogy egy kattintással összeolvasztja a két accountját, a MySpace-en láthatja viszont, amint a Facebookon posztolt és lájkolt.

Emlékeztetnek arra, hogy a 2003-ban indult MySpace-t néhány éve még a legígéretesebb közösségi szájtként tartották számon. Rupert Murdoch ausztrál származású médiamogul, a News Corp. főnöke és résztulajdonosa két évvel később 580 millió dollárt fizetett az akkor ötödik legnépszerűbb amerikai szájtért, amelytől akkor még azt remélte, hogy látogatókat terel majd a Fox TV netes oldalaira. A 2004-ben alapított, és 2006-től a nagyközönségnek is hozzáférhető Facebook sikerére azonban nyilván nem számított. Emellett – miközben Murdoch birodalma jól jött ki a válságból – a MySpace mindeddig egyetlen cent nyereséget sem termelt.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

10 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.