2011. október 20.

Meghal a brit analóg tévé

Végre kijelölték Nagy-Britanniában az analóg televíziós műsortovábbítás leállásának időpontját. Az írek pedig követik őket.

Végre kijelölték Nagy-Britanniában az analóg televíziós műsortovábbítás leállásának időpontját. Az írek pedig követik őket.

A digitális átállással foglalatoskodó Digital UK első embere azt jelentette be: 2012. október 24-én ér véget a szigetországban az analóg korszak. A lépést egyeztették az Ír Köztársaság illetékeseivel is. (Az utolsó adókat ugyanis Észak-Írországban kapcsolják majd le.)

"Az analóg korszak meghatározó volt a televíziózás számára, de a teljesen digitális kor ennél is jobb lesz, nagyobb, mindenhol elérhető csatornakínálattal" – mondta David Scott.

A digitális földfelszíni műsorszórás 1998 novemberében indult a Brit-szigeteken, az - előbb On Digital, majd ITV Digital nevű - első hálózat kezdeti sikertelensége után a Freeview már sikerrel vette az akadályt. A régiónként lépegető lekapcsolási folyamat 2008-ban indult.

Megújulnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai

2019. december 12.

2020. január 4-étől megújuló látványvilággal és tartalommal debütálnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai a Duna Televízió képernyőjén. A Hatoslottó élő számhúzása is átkerül a közmédia csatornájára.