2013. április 29.

Meghal a netdemokrácia Németországban?

Helyben korántsem példa nélkül való, mégis hatalmas vitát váltott ki a német netpiac legnagyobb szereplőjének sávszűkítési politikája.

Helyben korántsem példa nélkül való, mégis hatalmas vitát váltott ki a német netpiac legnagyobb szereplőjének sávszűkítési politikája.

Sikerült magára uszítania a nagyközönség egy részét a Deutsche Telekomnak azzal, hogy új tarifastruktúrát vezet be. Vannak, akik az internetes demokrácia végéről prédikálnak, mások a kétsebességes világháló igazságtalanságait ecsetelik. Mindannyiukban közös, hogy elfogadhatatlannak tartják a havi le- és feltöltési limit bevezetését. (A keretét kitöltőnek csupán az adatforgalom lassulásával kell számolnia.)

A távközlési óriás szikár érveléssel replikáz a németeknek. "A jövőben is a legjobb hálózatot akarjuk adni ügyfeleinknek, és ezért euró-milliárdokat fektetünk be. Csakhogy a mind növekvő sávszélesség költségeit nem állhatjuk egyre alacsonyabb előfizetési díjakból" – hangzik az új korszak kezdete után személyre szabható csomagokat kínáló társaság magyarázata.

Nem javul a korrupciós helyzet az üzleti életben

2 órája

Magyarországon minden ötödik válaszadó úgy véli, iparágában elterjedt gyakorlat a vesztegetés, ami felülmúlja mind a régiós országok, mind a fejlődő piacok átlagát – állapítja meg az EY legfrissebb globális felmérése.