2010. május 31.

Meghallgat a hivatal

Nyilvános meghallgatást tart az NHH a szélessávú piacok szabályozási kérdéseiről. Az egy hónap múlva esedékes míting célja a határozat-előkészítés.

Nyilvános meghallgatást tart az NHH a szélessávú piacok szabályozási kérdéseiről. Az egy hónap múlva esedékes míting célja a határozat-előkészítés.

„A szabályozás megújításának a célja a szélessávú piacok további fejlődésének elősegítése, a verseny intenzitásának növelése, a beruházások ösztönzése és a fogyasztói érdekek minél erőteljesebb érvényesítése” - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

Emlékeztettek arra: az NHH havi gyorsjelentései szerint Magyarországon több mint 1,8 millió vezetékes szélessávú internet-előfizetés van, ezen belül több mint 1 millió kábeles. A vezetékes előfizetések mellett gyorsan nő, miközben egyre többen veszik igénybe a mobilinternetes szolgáltatásokat is. A hatóság piackutatási adatai szerint a magyar háztartások közel fele rendelkezik valamilyen szélessávú internet – DSL, kábel, vagy asztali, illetve hordozható számítógépen használt mobilinternetes – előfizetéssel. Az Európai Bizottság által a nemrégiben publikált, Európa digitális versenyképességéről szóló jelentés szerint, a háztartások szélessávú hozzáféréseinek aránya alapján Magyarország a 27 tagállam között a 16. helyen áll, megelőzve többek között Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Görögországot, Csehországot vagy Szlovákiát. A jelentés szerint hazánkban az elmúlt években az internethasználat további elterjedése volt tapasztalható és a rendszeres és gyakori felhasználók aránya nagyjából megfelel az EU átlagnak.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

6 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.