2010. szeptember 03.

Meghalt a kampányguru

Csütörtök este a debreceni kórházban elhunyt Wermer András. A Fidesz 1994-es, 98-as és 2002-es kampányguruja, az Országimázs Központ ötletgazdája.

Csütörtök este a debreceni kórházban elhunyt Wermer András. A Fidesz 1994-es, 98-as és 2002-es kampányguruja, az Országimázs Központ ötletgazdája – írja az Index.

56 éves volt, és négy hónapja szenvedett súlyos betegségben a magyar politikai marketing elismert alakja, a Fidesz kilencvenes évekbeli kampányainak fő kreatívja, aki hivatalos posztot nem töltött be a kampányokban.

Wermer András orvosi egyetemet végzett, belgyógyászként és kardiológusként is dolgozott. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen film- és tévérendezői diplomát szerzett. "Zavartalanul üzemel" című dokumentumfilmje a londoni és a New York-i filmfőiskolán is tananyag lett. Reklámügynökségét, a Happy Endet 1991-ben Csépányi Nórával, Káel Csabával, Lehmann Kyrával alapította. 1994-ben, 98-ban és 2002-ben a Happy End készítette a Fidesz kampányát. A Fidesz '98-as választási győzelmét követően Orbán Viktor személyes informális tanácsadója lett – idézi fel a portál.

Cikkük szerint Wermerhez nevéhez köthető a párt kommunikációjában elterjesztett polgár szó használatának stratégiája valamint a teljes akkori kormányzati pr kidolgozása.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

10 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.