2010. március 14.

Meghetedelt tévés piac

A televíziós reklámpiac 16 százalékos csökkenését mutatta ki a Magyar Elektronikus MűsorszlgáltatóK Egyesülete. Rádiós adatok nincsenek. A képet nem csupán átfogóbbá teheti, de akár torzíthatja is, hogy sok az új játékos.

A mintegy nyolcvan hazai adóból 44 közölt adatot, ezek alapján 36 millió forint híján 60 milliárdos hirdetési forgalmat mondhattak magukénak a képernyő-gladiátorok. (Ez fél milliárddal kevesebb a 2005-ös, 10,1 milliárddal véznább a 2007-es adatnál.) Az összeg négyötödét a az országos földi sugárzású tévék söpörték be. Eredményük 48,103 milliárd forint.
Az összes földi csatorna 20,8 csökkenést, a többiek éppen fele ekkora bevétel-növekedést könyvelhettek el 2009-ben. Ennek magyarázata az lehet, hogy egy esztendő alatt 16 médiummal – jellemzően kisebb, tematikus adókkal – nőtt a MEME e munkában résztvevő tagsága.
Az összeg zöme klasszikus szpotbevétel, s csak két és fél milliárd származik más forrásból – jellemzően szponzorációból. A kupacba nem számítanak bele a merchandising, akárcsak az emelt dyjas SMS.
A kutatás az alábbi csatornák adatait vette alapul: A+, Animax, ATV, AXN, Cartoon Network, Comedy Central, Cool, Discovery Channel, DoQ, Duna Televízió, Film+, Film+2, Filmmúzeum, Fishing&Hunting, Hallmark Channel, Hálózat TV, HírTV, Jetix/Disney Channel, a Magyar Televízió mindkét adója, MGM, Minimax, MTV, National Geographic Channel, Poén, Reflektor, RTL Klub, Sorozat+, Spektrum, Sport1, Sport2, Sport Klub, Sport Klub+, Story TV, TV2, TV6, TV Deko, TV Paprika, Viasat 3, VIVA, Zone Europa, Zone Romantica, Zone Reality, Zone Club

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.