2011. március 21.

Megint a köztévén focizik a magyar válogatott

A Magyar Televízió (MTV) megállapodást kötött a SportTV-vel, így párhuzamosan két helyen lehet követni a holland-magyar összecsapást.

A Magyar Televízió (MTV) megállapodást kötött a SportTV-vel, így párhuzamosan két helyen lehet követni a holland-magyar összecsapást.

Megállapodást kötött az MTV és a Sport TV, melynek nyomán párhuzamosan, élőben közvetítik a március 25-i (péntek) és március 29-i (kedd) Eb-selejtezőket, amelyeket a magyar válogatott a hollandokkal játszik. A focimeccseket közmédia részről közvetítő m1 20 órától stúdióműsorral vezeti fel a mérkőzéseket. Ezek kommentátora a Vb-döntőről is tudósító Gundel Takács Gábor lesz.

Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója elmondta: valamennyi közmédium kiemelt figyelemmel foglalkozik a következő egy hétben a válogatottal. A Duna TV és a Magyar Rádió műsoraiban rendszeresen beszámolnak a felkészülésről, az MTI pedig mindkét mérkőzésről helyszíni tudósítást ad. A mérkőzéseket a Magyar Rádió ugyancsak élőben közvetíti az mr6-on, és többször kapcsolja a közvetítést az mr1.

A nézők nyolc éve nem láthatták a magyar futball válogatott mérkőzéseit a köztévén. Az MTV közlése szerint több héten át tartó tárgyalások után sikerült megegyezni a jogtulajdonos Chello Central Europe-pal.A felek úgy nyilatkoztak, hogy a megállapodás nemcsak mostanra vonatkozik, hanem hosszabb távon képzelik el.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.