2010. november 11.

Megint több a kábeles

Augusztusban folytatódott a kábeles internet-előfizetések számának növekedése – áll a médiahatóság most publikált közlésében.

Augusztusban folytatódott a kábeles internet-előfizetések számának növekedése – áll a médiahatóság most publikált közlésében.

Az NMHH gyorsjelentése három inkumbens szolgáltató, a vezető alternatív szolgáltatók, (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül. A vizsgált hónapban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-előfizetések száma 801 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetéseinek száma augusztusban 705 ezer volt. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatásra 186 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így a hatóság teljes piacra vonatkozó becslése szerint 2010 augusztusában a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma 1,827 millió volt.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott hagyományos vezetékes és kábeltelevízió hálózatos hangcsatornák száma augusztusban 2,989 millió volt. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma augusztusban 2,349 millió, a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 544 ezer, míg az IP-alapú hangcsatornák száma 96 ezer volt. Az év nyolcadik hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,89 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,46 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 345 millió, IP-alapon pedig 83 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 143 perc volt.

Az augusztusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 524 ezer számot hordoztak.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.