2010. március 24.

Mégis itt a Springier

Portálunknak pár napja még mindkét cég cáfolta, hogy regionális összeborulás készülnek – aztán ma hajnalban bejelentették: kombinálja kelet-európai tevékenységét a Ringier és a Springer.

Az öt országra kiterjedő együttműködésre – 50-50 százalékos tulajdoni arányban - közös céget hoznak létre, amelynek székhelye Zürichben lesz. Ez majdnem ötezer alkalmazottjával a térség egyik legnagyobb médiavállalata lesz. Az üzletet az érintett államok versenyhivatalai elé terjesztik a felek. Három-öt éven belül tőzsdére is vinnék a 414 millió eurós forgalmat bonyolító konglomerátumot.
A Ringier csehországi, magyarországi, szerbiai és szlovákiai, valamint a Springer cseh-, magyar- és lengyelországi tevékenységét érinti az ügylet, amelynek eredményeként – több mint száz nyomtatott és 70 online kiadványuk egy tető alá rántásával – jelentősen erősödhetnek piaci pozícióik.
Az új cég igazgatótanácsának élére Ralph Büchi, az Axel Springer International elnöke kerül, a testületbe mindkét társaság két-két további tagot delegál. A vezérigazgatói posztot Florian Fels tölti be, aki jelenleg a Ringier közép-európai első embere.
További részleteket, így az új társaság nevét, az esetleges átszervezésekre vonatkozó elképzeléseket) nem tartalmaz a mindkét médiakonszern honpaján olvasható közlemény.
A partnerkapcsolat mindkét vállalat számára kiváló alapot teremt ahhoz, hogy a lapkiadói alaptevékenységet az öt piacvezető bulvár-újsággal ezeken a vonzó, fejlődő piacokon tovább bővítse, és optimális hátteret teremtsen a jövő digitális üzleteinek kiépítésére – idézi Mathias Döpfnert, az Axel Springer AG elnökét a közlemény.
A Ringier AG önálló vállalatként 177 éves múltat, erős márkákat és megalapozott értékrendet tud maga mögött, és most alkalma nyílik olyan partnerrel együttműködni, aki minden szempontból egyenrangú értékeket képvisel. Együtt minden piacon oly erős pozícióhoz jutunk, hogy az új közös-vállalatot be fogjuk vezetni a tőzsdére, és lehetőségünk lesz a feltörekvő kelet-európai piacok jövőjének alakításában jelentős szerepet vállalni – teszi ehhez hozzá Christian Unger, a Ringier AG elnök-vezérigazgatója..»

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

21 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.