2014. október 10.

Megjelent a 2014-es Cannes Report

A globális kreatív közösség rangsorában öt európai ország is szerepel az első tíz között.

A globális kreatív közösség rangsorában öt európai ország is szerepel az első tíz között.

A Cannes Lions-ra több mint 90 országból 37.400 nevezés érkezett, melyek alapján alapos és átfogó elemzés készíthető a kreatív iparágról. A Cannes Report rangsorai, elemzései és statisztikái így kiemelten fontosak lehetnek a kreatívok számára, hogy felmérhessék versenytársaikat vagy azonosíthassák a leginkább fejlődő régiókat – mondja Philip Thomas, a Lions Festivals vezérigazgatója.

A 2014. évi rangsorban az európai országok jó Cannes-i szereplése nyomot hagyott: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország és Svédország is a tíz legeredményesebb ország közé került. A regionális rangsor első négy helyét az adam&eveDDB London, a Forsman & Bodenfors Gothenburg, a Lemz Amsterdam és a Lola Lowe Madrid foglalják el. Az egyéni listákon az öt legmagasabban jegyzett art director és rendező közül három-három szintén az öreg kontinensről származik.

A Cannes Report a hirdetők, független ügynökségek, hálózatok, produkciós cégek, kreatív igazgatók és copywriterek toplistáját is tartalmazza, és a Cannes Lions Archive oldalán érhető el.