2017. február 01.

Megjelent az Apa magazin második száma

Az első lapszám megjelenése után végzett tartalmi kutatás eredményeit, az olvasói visszajelzéseket is beépítették a tartalmába.

2016 őszén jelentette meg a Marquard Media az elsősorban apáknak szóló saját fejlesztésű lapját. A negyedévente megjelenő magazin egy eddig kiaknázatlan, de nagyon is jelenlévő, információra fogékony közönséget céloz meg. A kiadó közleménye szerint az első lapszám sikerét igazolja, hogy mind olvasói, mind szakmai oldalról pozitív visszajelzéseket kapott a lap.

A január 26-án megjelent második Apa lapszám, az elsőhöz hasonlóan azt az üzenet képviseli: élvezd az apaság minden pillanatát, hiszen szülőnek lenni nemcsak felelősség, hanem kaland, felfedezés, élmény, újdonság és önismeret is egyben.

“Sokak szerint egy új magazinból a második számot a legnehezebb megcsinálni, de ez az Apa esetében egyáltalán nem így volt. Ebben nagy szerepe volt azoknak a lelkes olvasóknak, akik tucatszám írtak inspiráló leveleket, melyekből újabb és újabb témaötleteket meríthettünk. Ebből is látszik, hogy sok szülő mennyire régóta várt egy ilyen magazinra és igyekszünk is nekik nem csalódást okozni” – fogalmaz Vida Ferenc főszerkesztő.

A szerkesztőség az első lapszám megjelenése után végzett tartalmi kutatás eredményeit, az olvasói visszajelzéseket is beépítette a második lapszám tartalmába, így a gyerekvállalás és a családdá válás mellett nagyobb hangsúlyt kapnak a kamaszkorból fakadó szülői kihívások, vagy például az, hogy az apáknak milyen szerepük van gyermekük személyiségfejlődésében. Ezeken felül többek közt bepillantást enged a gyerekmesék – apaszemmel gyakran szürreális – világába, tippeket ad, hogyan kezeljük lányunk első udvarlóját, vagy hogyan neveljünk vérbeli szurkolót csemeténkből.

A lapszám egyik különlegessége az a felmérés, amelyet a magazin Jókuti András gasztrobloggerrel együttműködve készített, és a magyar családok étteremlátogatási szokásait veszi górcső alá. A Világevő blog az Apa Magazin felkérésére több mint 500 szülőt kérdezett meg a témában és az eredményeket a mindennapi életben jól hasznosítható ötletekkel, tanácsokkal ötvözi az újság hasábjain.