2020. január 20.

Megkezdődik a műszaki átállás az Antenna Hungáriánál

Változások jönnek a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételében – frekvenciacserékre kerül sor közel száz digitális telephelyen.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvencia sávkiürítési folyamathoz kapcsolódóan az Antenna Hungária 2020. február 4-én frekvenciacseréket hajt végre mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyen, emiatt ezen a napon reggel 7:00 és este 19:00 óra között teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban. Az országos üzemszünetet követően a MinDig TV ingyenes és a MinDig TV Extra előfizetéses csatornái többségében új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt a munkák végeztével a háztartásokban a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség.

A fenti munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, a munkák végzésénél kiemelt prioritás, hogy a nagy lakosságszámmal érintett területeket lefedő, nagy teljesítményű gerincadók visszaindítása történjen meg leghamarabb. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

Mi a teendő MinDig TV felhasználóként és MinDig TV Extra előfizetőként?

Az üzemszünetet követően az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra felhasználóknak újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék) a háztartásokban. Az újrahangolást digitális adók visszakapcsolása (előreláthatólag este 19:00 óra) után érdemes elvégezni, a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével kapcsolatban
további információk elérhetőek:

 

  • a MinDig TV weboldalán (www.mindigtv.hu/atallas) és telefonszámán: 06-80-90-99-00,
  • a MinDig TV Extra weboldalon (www.mindigtvextra.hu) és Call center számán: 1211
  • a DVB-T Infocsatornán: a 99-es programhelyen.