2012. április 10.

Megkezdte a mobilos építkezést az Est Media

A Vodafone-nal együttműködésben készült MobilEST után újabb applikációk jönnek, az ingyenes modellben hisz a médiacég.

A Vodafone-nal együttműködésben készült MobilEST után újabb applikációk jönnek, az ingyenes modellben hisz a médiacég.

Április 3-án elindult a MobilEST, azaz az Est programkalauz márka mobilapplikációja, amely az iPhone-felhasználók mellett az androidosok számára is elérhető - jelentette be Pankotai Csaba, az Est Media vezérigazgatója. Az alkalmazás révén országosan lehet keresni a programhelyszínek, közelben elérhető programok, kiemelt ajánlatok között.

A projektben a Vodafone Magyarország a médiacég partnere, amely többletszolgáltatásokat kínál az appon belül a saját előfizetőinek, illetve akciós ajánlattal igyekszik e platformon is új előfizetőket szerezni. A mobilEST jelzi a Vodafone Keddel kedvezményesen elérhető rendezvényeket, üzleteket és helyszíneket, és integrálták az alkalmazásba a Zenetár szolgáltatást is.

Mint Pankotai Csaba elmondta: a programajánló tartalom számára az okostelefon a "natív" környezet, azaz valójában ez a legkézenfekvőbb platform a számára. "A mobilEST számunkra sokkal több, mint egy új termék: belépés egy stratégiailag óriási jelentőségű területre, a jövőt meghatározó mobilmédia piacára. Ez egy rendkívül izgalmas pillanat, nem csak az üzleti lehetőségek miatt, hanem mert a mobilapplikációk szédületes fejlődése hihetetlen lehetőségeket teremt számunkra az innovációra, a média megújulására, a koncepciók kiszélesítésére. A mobil technológiák adta lehetőségekkel minden korábbinál hatékonyabb, érdekesebb, jobb termékeket adhatunk a fogyasztóinknak. A mai nap egy komoly fejlesztési munka eredménye" - tette hozzá.

"Egy hete fejeztük be a Vodafone Magyarország történetének legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét. Mára az egész országban megújult, világszínvonalú Vodafone hálózat hazánk több mint 9 millió lakosának nyújt hozzáférést a szélessávú mobilinternet használathoz. A szélessávú szolgáltatások terjedéséhez azonban nem elegendő az infrastruktúra kiépítése. Legalább olyan fontos, hogy megfelelő magyar nyelvű tartalom álljon a potenciális felhasználók rendelkezésére, továbbá legyen igény, érdeklődés a szolgáltatások iránt. Az Est Media ezt a professzionális magyar nyelvű mobilos tartalmat, a Vodafone pedig megújult hálózatát adja ebbe az együttműködésbe" - indokolta az együttműködést Szabó Béla, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója.

A két cég közötti megállapodás egy évre szól, ezen belül fél év után tekintik át, hogy az együttműködés teljesíti-e a felek elvárásait. A partnerség egyébként nemcsak a magyar piacra érvényes, Romániában szintén a Vodafone a partnert az Est Media programajánló alkalmazásában. Bulgáriában pedig csak azért nem, mert ott a szolgáltató nincsen közvetlenül jelen, tette hozzá Pankotai, aki az Est Media nemzetköziesedését is hangsúlyozta. A MobilEST sem magyar fejlesztés alapvetően, s mindkét másik piacon elindult már az ottani verzió, mire itthon bejelentették.

Az Est Media vezére azt is elmondta, hogy a MobilEST az első lépés csak a mobilos fejlesztések sorában, ezután jön a többi termék, azaz legfőképpen az Exit vonatkozó applikációja. Kérdésünkre hozzátette: nem igazán hisznek a fizetős appokban, azaz ingyenes modellben gondolkodnak, hasonlóan a print és az online verzióhoz. Fizetni szerinte a fogyasztók magáért a tartalomért ugyanis nem valószínű, hogy fognak, pénzt inkább prémium szolgáltatásokért lehet kérni, amelyek az ingyenes tartalomra csatlakoznak rá.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.