2013. augusztus 23.

Megosztó a magyar is

Mármint szeretjük megosztani az internetes tartalmakat. Ezzel kapcsolatos szokásokat vizsgált az Ipsos.

Mármint szeretjük megosztani az internetes tartalmakat. Ezzel kapcsolatos szokásokat vizsgált az Ipsos.

Láthatóan termékeny talajra hullott az online médiafogyasztók esetében a közismert szülői intelem, amely szerint minden gyermeknek meg kell tanulnia, hogy megossza javait a többiekkel. Az elmúlt hónap során a közösségi terekre látogatók 71%-a osztotta meg információit ismerőseivel. A mások számára felkínált tartalom széles skálán mozog: a fotóktól (43%), a személyes véleménykifejtésen (39%) keresztül, egészen a jövőben tervezett tevékenységekig (9%), állítja az Ipsos nemzetközi felmérése.

A cég arra is rávilágított, hogy a magyar netezők sem kevésbé aktívak: átlagosan 73%-uk oszt meg szívesen másokkal online tartalmakat közösségi oldalakon. Képeket, fotókat 49% tesz közzé, véleményét 39% hangoztatja szívesen, s a magyaroknál is az utolsó helyen áll, hogy távlati terveikről nyilatkozzanak (4%).

Ezeken túl a netezők szívesen tudósítanak mindennapi tevékenységeikről, továbbítanak híreket, linkeket, posztolnak és riposztolnak, és sok mindent ajánlanak szerteszét. Megállapítható, hogy a nők szívesebben tesznek fel fotókat, mint a férfiak, akik ellenben minden mást inkább, és hogy a 35 évnél fiatalabbak sokkal aktívabbak a közösségi oldalakon a tartalom-megosztás tekintetében.