2012. május 24.

Mégsem lesz ″fociadó″

Böröcz István, az MTVA vezére ″áttekintette a helyzetet″, és a közszolgálatiság elveire, illetve az idegenforgalom érdekeire hivatkozik.

Böröcz István, az MTVA vezére ″áttekintette a helyzetet″, és a közszolgálatiság elveire, illetve az idegenforgalom érdekeire hivatkozik.

Örülhetnek a sportkocsmák és a focirajongók, mivel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) végül elállt attól az ötletétől, hogy a nyári foci Eb-t és az Olimpiát nyilvános képernyőkön elérhetővé tevő szórakozóhelyek az egyébként az Artisjusnak fizetendő összegen túl további százezreket perkáljanak, a közmédiának.

"Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója áttekintette a nyilvános közvetítések kötelező díjfizetése kapcsán kialakult helyzetet. Figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat" - olvasható a közmédia közleményében.

Az Index már tegnap blöffnek minősítette a próbálkozást, mondván jogilag (a nemzetközi szerződések alapján) nincs valódi eszköz az MTVA kezében, ugyanakkor mégis évek óta próbálkoznak, helyenként felszólító levelekkel, helyenként befizetendő csekkekkel. A közmédia által követelt összeg a vendéglátóhely méretétől függően százezertől akár 750 ezerig ment volna fel. A kivetni szándékozott díjat az ellenzéi pártok közül az LMP és az MSZP is "fociadónak" titulálta.