2016. október 14.

Megszokásra alapoz az online tévé

Tengerentúli sikere után Európában is hamarosan megjelenhet egy első látásra öszvérnek tűnő megoldás, amely épp a végletek elutasítóira épít.

A pár éve még a TV2-csoport tulajdonosaként ismert ProSiebenSat.1 a Scripps Network Interactive-val fogott össze, hogy tőkefröccsöt adjon a Pluto TV mögött álló cégnek. Az online televíziózást kínáló társaság érdekes ajánlattal házal: interneten érhető el nála száznál is több csatorna, de csak lineárisan. Azaz nincsen előre-hátra tekergetés, megállítás – ellenben bárhol, bármilyen élethelyzetben tévézhetünk.

A harmincmillió dolláros befektetéssel amellyel körülbelül 140 millió dollárra értékelték a két és fél éve indult Los Angeles-i céget – akár Európában is sikert hozó termékbe vásárolta be magát a két médiacég. Hiszen a tartalmukat a havi ötmillió nézőt elérő szolgáltatásnak adó 75 partner között ott az NBC, a CBS, a Bloomberg, a Sky News vagy a Paramount Pictures is – jegyzi meg a Forbes online kiadása. Amely arra is felhívja a figyelmet: a Pluto stratégiájának sikere épp azt mutatja, attól, hogy interneten tévézik valaki, még nem várja el a VoD-elérést. Merthogy a lineáris szolgáltatásoknak is van helye a világhálón – különösen olyan műsortípusok (például a hírek, a sport- és szórakoztató tartalmak) esetében, amelyek hagyományos kanapé-műfajok, azaz adott időben együtt nézik őket az emberek.