2014. szeptember 15.

Megszólalt a TV2 a terjesztési díj ügyében

A csatorna üzleti terveit erősen befolyásolná és műszaki beruházásai folytatását is veszélybe sodorná, ha nem szedhetne terjesztési díjat.

A csatorna üzleti terveit erősen befolyásolná és műszaki beruházásai folytatását is veszélybe sodorná, ha nem szedhetne terjesztési díjat.

Egy múlt pénteken benyújtott törvényjavaslat megtiltaná a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiacsoportoknak, hogy legnagyobb adóik után terjesztési díjat kérjenek, mindaddig,amíg a díj mértékéről kormányrendelet nem születik. Mint megírtuk, a nagy csatornák 2015-től már terveztek ezzel a bevétellel. A TV2 most közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

A TV2 álláspontja a tartalomterjesztési díjról szóló törvénytervezettel kapcsolatban

A törvénytervezet előzetes egyeztetés, a piaci szereplők megkérdezése nélkül került a parlament elé. A TV2 2015-ös üzleti tervében szerepelt, hogy terjesztési díjat kér a szolgáltatóktól, így érzékenyen érintené vállalatunkat, amennyiben a törvény ezt később nem tenné lehetővé.

A TV2 magyar tulajdonba kerülése után a hazai nézők igényeihez igazodva alakítja műsorstruktúráját, és komoly műszaki invesztícióba kezdett. Ez utóbbi folytatása kerülhet veszélybe, amennyiben kimarad a tervezett bevétel.

Az előzetes hírekkel szemben a törvényjavaslat ugyanakkor egyértelműen utal rá, hogy egy jövőbeli szabályozás lehetővé teszi a TV2 számára, hogy terjesztési díjat kérjen. Támogatjuk és sürgetjük, hogy a szabályozás előkészítése érdekében mielőbbi egyeztetés induljon az iparág szereplőivel.

A TV2 eddig is azt képviselte és ezen túl is azon az állásponton lesz, hogy a terjesztői díjat ne a nézőkkel fizettessék meg.”

Rádiós pályázatok

7 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.