2015. május 08.

Megszűnhetnek a bónuszok

A javaslat a jövő héten kerülhet az Országgyűlés asztalára.

A jövőben a reklámügynökségek nem állhatnak szerződéses kapcsolatban a médiacégekkel és nem alkalmazhatók bónuszok – a Napi Gazdaság információi szerint egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány legújabb előterjesztése.

Folytatja a kormányzat a reklámpiac működését meghatározó előírások átalakítását – tudta meg a Napi Gazdaság. Információik szerint a jövő évi adócsomag részeként jelennek meg az új reklámrendelkezések, az előterjesztés már a jövő héten a képviselőház elé kerülhet. Az új passzusok a reklámügynökségek tevékenységét szorítanák a mostaninál jóval szűkebb keretek közé, megtiltva például a jövőben a bónusz alkalmazását. A jogszabály – a tervek szerint – rögzíti majd azt is, hogy a jövőben a reklámügynökségek csak a hirdetővel állhatnának szerződéses kapcsolatban, a különféle médiacégekkel nem.

A lépés különösen meglepő annak fényében, hogy a Portfolio.hu-n megjelent interjúban két hete Nobilis Márton, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal vezetője olyan értelemben nyilatkozott, hogy a bónuszok kérdése lekerült a napirendről:

 

P.: Az ügynökségek mennyit tudnak, fognak keresni?

N. M.: Nálunk semmit. Ön is tudja, hogy a hirdetési piacon a felületgazdáknál lehet pénzt keresni. Ott meg majd megalkusznak.

 

Forrás: Napi Gazdaság: Vége a hatalmas bónuszok korának