A menedzsment közlése szerint végelszámolással zárják le a magyarországi lapkiadás e korszakát, amikor gyakorlatilag egyeduralkodó volt az országos grátisz napilappiacon a kiadvány.

Avatatlan olvasóként akár azt is hihettük volna, hogy a hattyúdalt jelentik be a honlapon a Lap, szem, le rovat mai boxában – de nem: a Metropol külső megjelenésében semmi nem utal rá, hogy az utolsó szám indul nemsokára a nyomdába.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) első negyedéves számai alapján január elejétől március végéig 314 ezer példányban terjesztett lap megszűnésének okáról pedig nem nyilatkoztak eddig a vezetők. Hivatal Péter, az MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója csak a tényt közölte, a média minden más érdeklődését elhárította.

Több forrásból megerősített információira hivatkozva a nol.hu arról írt: a tulajdonos, Simicska Lajos üzlettársa, a TV2-re korábban aspiráló Fonyó Károly úgy döntött, nincs tovább, bezárja a lapot. Az üzletember azért döntött az önfelszámolás mellett, mert nem szeretne adósságokat hagyni maga után, minden alkalmazottját, beszállítóját ki akarja fizetni.

Az első Metropol - Metro néven - 1998. szeptember 7-én jelent megBudapesten, induláskor 160 ezer példányban. A Metro 2001-ben vált országos napilappá, immáron 18 megyeszékhelyen. védjegyjogiokokból 2008 augusztusában az újság neve Metropolra változott.

Négy évre rá 90 településen csaknem 400 ezer példányt osztottak ki naponta a lapból, amely ezzel Magyarország legnagyobb példányszámú ingyenes napilapja volt.