2013. október 11.

Megszűnik a Poszt

A magazin első száma szeptember első hetében jelent meg, az utolsó pedig ezen a héten. Nem jött be a Lapcom kísérlete.

A magazin első száma szeptember első hetében jelent meg, az utolsó pedig ezen a héten. Nem jött be a Lapcom kísérlete.

"Kedves mindenki! Megjelent az új számunk, amely azonban egyben az utolsó is. Köszönjük az eddigi figyelmet!" - olvasható a Poszt magazin Facebook-oldalán. Ez azt jelenti, hogy mindössze néhány hét után feladta a lap. A koncepció az volt, hogy heti rendszerességgel összegyűjtik, "printre alkalmazzák" és valamelyest kiegészítik a megelőző időszak internetes cikktermését. A lap Nádori Péter ötlete volt, a kiadó a Lapcom, míg főszerkesztőként Weyer Balázs jegyezte a kiadványt.

„Van a piacon egyfajta túltermelés, amit a Facebook még fel is erősít, ömlik az olvasókra az információ. Már a válogatás is nehéz, sokszor utólag jövünk rá, hogy valamit nem volt érdemes elolvasni, miközben sok kiváló anyag elsüllyed, mielőtt rátalálnánk. Frusztráció ez újságírónak, médiacégnek, olvasónak egyaránt. A Poszt megjelenése jó az online partnereinknek, hiszen a másodlagos hasznosításért pénzt kapnak. Jó a szerzőknek, akiknek eggyel magasabb rangra emeljük az írását, a cikkük kézzelfoghatóbban őrződik meg az örökkévalóságnak. Jó a kiadónak, hiszen olcsón jut értékes tartalmakhoz. Jó az olvasónak, mert ezek az anyagok más kontextusban, élvezhetőbben, odafigyelősebb környezetben látnak napvilágot. És jól jár a hetilappiac is, ahol nagyon régen nem jelent meg semmilyen újdonság” - nyilatkozta a megjelenés előtt a Médiapiacnak a főszerkesztő.

A lap elindítói egyébként tisztában voltak vele, hogy kockázatos a kísérlet, így valóban kísérletnek szánták. Györke Zoltán, a Lapcom ügyvezetőigazgató-helyettese a piaci esélyekről azt mondta a Médiapiacnak, hogy rizikó mindig van, akár meg is bukhat a lap, de ez egy alacsony kockázatú modell, amibe nem kellett sok pénzt invesztálni, ha nem megy jól, senki nem fogja erőltetni. "Ez egy izgalmas kísérlet, és nagyon fogunk örülni, ha bejön” - tette hozzá.

A Györke Zoltánnal és Weyer Balázssal készült interjúnk teljes terjedelmében elolvasható ezen a linken: http://www.mediapiac.com/digitalis-lap/2013-7-8-szam/Kinyomtatva-maradandobbnak-tunik-a-produktum/1103/

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

1 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.