Négy és fél évig működött az angol nyelvű de magyar híreket közlő lap, az amerikai nagykövetség pedig nyíltan elitélte a civilek listázását.

„A média sokszínűségének súlyos sérülései szinte lehetetlenné teszik egy komoly, tényeket közlő lap működését Magyarországon"

- nyilatkozta Richard Field az angol nyelvű, de magyar híreket közlő The Budapest Beacon főszerkesztője a láp által szerkesztett utolsó interjúban, melyet ő adott búcsúzóul. Kitért többek között a Magyar Nemzet megszűnésére - amely miatt egyre nehezebb hiteles forrásokon alapuló híreket találni -, a Figyelő által közölt Soros-listára, illetve a kiadó másik portáljára, az Abcúgra is, amely továbbra is működni fog.

Mindeközben az Egyesült Államok az amerikai nagykövetség Twitterén keresztük üzente meg a Figyelőnek - és ezáltal a magyar kormánynak -, hogy mi a véleménye a civilek listázáról.

„A civil társadalom = átlagos polgárok azért dolgoznak, hogy a hazájukat jobbá tegyék. Az Egyesült Államok elítéli a Figyelő ezen polgárok megfélemlítésére tett kísérletét."