2014. november 11.

Megszűnt az Est Media médiaüzletága

A lépés nemcsak a magyar piacot érinti.

A lépés nemcsak a magyar piacot érinti.

Az Est Media Nyrt. bejelentette: értékesítette az EMG Médiacsoport Kft-ben, az EXIT Kiadói Kft-ben, a Phonon 450 Zrt-ben, a bulgáriai Programata Media Groupban és a romániai Sapte Nopti cégben fennállott részesedéseit. Emellett az értékesített vállalkozásokkal együtt kikerültek a cégcsoportból ezek konszolidációs körbe és azon kívül tartozó leányvállalatai is.

Ez azt is jelenti, hogy november 10-ével mind a magyar, mind a bolgár és a román piacon megszűnt a társaság médiaüzletága. A közlés szerint a tranzakció mintegy 170 millió forinttal csökkentette a társaságnak a féléves jelentésben közzétett 543,9 millió forintos saját tőkéjét.

Hozzátették: a jövőben az Est Media egyrészt megmaradt vagyonelemeinek kezelésével foglalkozik, másrészt arra törekszik majd, hogy a tranzakció eredményeképpen felszabadult erőforrásai átrendezésével más területeken, szükség szerint más menedzsmenttel folytathassa működését.

Vallások világnapja tematikus nap a DoQ műsorán

10 órája

A világnap alkalmából január 21-én 16.00 órától 21.00 óráig a DoQ nézői tematikus nap keretében ismerkedhetnek meg például a Vatikán féltve őrzött titkaival és József példaértékű életével.