2014. november 11.

Megszűnt az Est Media médiaüzletága

A lépés nemcsak a magyar piacot érinti.

A lépés nemcsak a magyar piacot érinti.

Az Est Media Nyrt. bejelentette: értékesítette az EMG Médiacsoport Kft-ben, az EXIT Kiadói Kft-ben, a Phonon 450 Zrt-ben, a bulgáriai Programata Media Groupban és a romániai Sapte Nopti cégben fennállott részesedéseit. Emellett az értékesített vállalkozásokkal együtt kikerültek a cégcsoportból ezek konszolidációs körbe és azon kívül tartozó leányvállalatai is.

Ez azt is jelenti, hogy november 10-ével mind a magyar, mind a bolgár és a román piacon megszűnt a társaság médiaüzletága. A közlés szerint a tranzakció mintegy 170 millió forinttal csökkentette a társaságnak a féléves jelentésben közzétett 543,9 millió forintos saját tőkéjét.

Hozzátették: a jövőben az Est Media egyrészt megmaradt vagyonelemeinek kezelésével foglalkozik, másrészt arra törekszik majd, hogy a tranzakció eredményeképpen felszabadult erőforrásai átrendezésével más területeken, szükség szerint más menedzsmenttel folytathassa működését.

Új rekord a Sport TV-n

2 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

3 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.